Karter Jens Treur laat opnieuw zijn talent zien: van de laatste plaats naar P3!

woensdag 11 maart 2020 13.27 uur | laatst gewijzigd: woensdag 11 maart 2020 12.30 uur | auteur: Erwin Blatter

Na zijn klinkende zege in de Winter Cup in Berghem denderde karter Jens Treur zondag in Genk in listige omstandigheden naar de derde plaats overall tijdens de BNL Kick-Off. Dat nadat hij in de eerste finale van de laatste plaats was begonnen.

De twaalfjarige rijder uit Kockengen liet zo in een internationaal deelnemersveld zien dat hij dit seizoen één van de smaakmakers is in de competitieve Rotax Max Minimax-klasse.

“Ik ben er blij mee”, zei Jens. Dat was eigenlijk nog een understatement, want door een probleem tijdens de kwalificatie moest de snelle Utrechter de eerste finale van de laatste plaats beginnen. Het was daarom ook een heel knappe prestatie dat hij zich in die race naar de tweede plek reed.

“Ik had een goede start. Daarna probeerde ik gewoon in te halen waar dat kon. Ik had verwacht dat ik rond de vijfde plek zou finishen omdat de jongens vooraan bij de start al een kleine voorsprong hadden gepakt. Maar ik zag op mijn stuur dat ik snellere rondetijden reed dan in de kwalificatie. De kart was echt heel goed.”    

Voor de start van de tweede finale was het gaan regenen. Dat betekende verraderlijke omstandigheden, maar Jens was er niet al te zeer van onder de indruk. “Ik vind dit circuit niet de moeilijkste baan in de regen.” Hij finishte de race uiteindelijk als derde en daarmee had hij zich verzekerd van de derde plaats in het dagklassement. En dat terwijl hij in de eerste finale nog van de laatste plaats was gestart.

“Over mijn eerste race was ik nog heel verbaasd. Dat ik in de tweede race derde werd wat minder. Het voelt toch wel goed om als laatste te starten en dan nog derde te worden.” Het liet zien dat Jens een talent is om komend seizoen rekening mee te houden.

Nu de BNL Kick-Off erop zit, gaat hij zich richten op de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap. Die wordt later deze maand gehouden op het circuit van Berghem. Tijdens de Winter Cup bewees hij al dat hij op die baan erg snel kan zijn.

Jens hoopt in het kampioenschap ver voorin te kunnen eindigen omdat hij een ticket wil voor de International Final, een prestigieus evenement voor Rotax Max rijders op de kartbaan van Le Mans. “En ik hoop me ook te plaatsen voor de Grand Finals”, zei hij over het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders.  

Bovendien rijdt Jens dit seizoen ook vier races in de prestigieuze WSK-competitie in Italië. In Lonato heeft hij de eerste race daarvan al gereden. “Dat zijn echt mooie races. De competitie is er heel groot, maar dat maakt het juist leuk!”

Jens Treur wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwbedrijf Kockengen bv en Jumbo Groenewegen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES