Golfclub Old Course Loenen laat netten repareren in coronatijd

zaterdag 28 maart 2020 12.05 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 28 maart 2020 11.07 uur | auteur: Golfclub Old Course Loenen
  • Foto: Ruud TAAL
  • Foto: Ruud TAAL

Nettenspecialist Van Dijk uit Katwijk heeft door de jaren heen – letterlijk en figuurlijk – allerlei nieuwe takken van sport toegevoegd aan de dagelijkse werkzaamheden. Zo hingen twee ‘boeters’ de afgelopen week in een hoogwerker, hoog boven de driving range, het oefenveld van golfclub Old Course Loenen in Loenen aan de Vecht. De storm van de afgelopen maanden had schade veroorzaakt, zodat reparatie nodig was. (Foto's Ruud Taal).

De sluiting van de golfbaan, vanwege de corona-maatregelen, was een mooie gelegenheid om de reparatie, ongehinderd door rondvliegende golfballen, te kunnen verrichten. Aan de boven - en onderkant van de meer dan tien meter hoge netten werden over een lengte van 500 meter, 8 mm-dikke staalkabels aangebracht om de bestaande constructie te verstevigen. Daarnaast werden circa 4,5 miljoen mazen in het net (het kunnen er een paar honderdduizend meer of minder zijn) geïnspecteerd en waar nodig opnieuw aan elkaar ‘gebreid’, zoals het boeten in vissersjargon heet.

Met de hand en een breinaald; net als 200 jaar geleden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES