VV Maarssen VR1 heft zichzelf op - bestuur uit het veld geslagen

zaterdag 02 mei 2020 10.15 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 02 mei 2020 09.41 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Het VR1-team van VV Maarssen besloten zichzelf op te heffen. Dit tot grote verbazing van het bestuur van de vereniging. In de selectie bleek te weinig vertrouwen te zijn in de toekomst voor het roemruchte VV Maarssen VR1. De te smalle vrouwenselectie bleek een niet te nemen hindernis. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie)

VV Maarssen VR1 had te kampen met diverse (langdurige) blessures. Toch draaide het team op indrukwekkende wijze mee in de top van de Hoofdklasse Zondag van het vrouwenvoetbal, met serieuze mogelijkheid tot promotie naar de Topklasse. Eerder deze week nam het team echter de beslissing om definitief te stoppen. Opvallend detail daarbij is dat trainer-coach Janet Griffioen met een groot deel van de groep naar IJFC in IJsselstein gaat. Dat is extra triest, gezien het feit dat VV Maarssen met Griffioen inmiddels een mondelinge overeenkomst had voor verlenging van haar contract.

Het bestuur van VV Maarssen is uit het veld geslagen door de aangekondigde stap. VV Maarssen heeft een historie in het vrouwen- en meisjesvoetbal die teruggaat tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. De club bezint zich nu op het opnieuw opzetten van een nieuw vrouwenteam, met een paar speelsters die bij VV Maarssen willen blijven. Met de huidige MO19-1 wordt overlegd wat de mogelijkheden en ambities zijn voor volgend seizoen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES