Festival in een doosje

dinsdag 02 juni 2020 09.45 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 02 juni 2020 11.02 uur | auteur: Loeke Hegge

Dankzij de coronacrisis zijn veel ondernemers en organisatoren van evenementen genoodzaakt hun plannen af te zeggen. Zo ook Gera van Vliet en Loek Hartog, oprichters van de Breukelse evenementorganisatie Bruisend. Naast gemiste inkomsten zorgde de coronacrisis ook voor een positieve ontwikkeling; een festival box voor thuis werd geboren. 

“Het was een zware tegenvaller op 15 maart toen de verplichte maatregelen bekend werden gemaakt. Ongeveer een week voordat Bruisend weer zou beginnen met het Foodtruck festival Tjoeke Tjoeke Food Food, kregen we te horen dat alle festivals van maart tot 1 september afgezegd moest worden. Dat had grote gevolgen voor ons bedrijf,’ aldus Gera. Het concept van het Foodtruckfestival begon vijf jaar geleden in Breukelen, maar rijkt inmiddels van Enkhuizen tot Oss. 

 Normaal gesproken zou het festival met twintig foodtrucks, kindervermaak en livemuziek door West en Midden-Nederland reizen. Omdat stilzitten niet in het DNA van de ondernemers zit, werd iets nieuws bedacht en ontwikkeld: ‘Daarom hebben we deze box samengesteld. Er zit onder anderen een bierproeverij, een goede fles Prosecco en diverse versieringen in. Ook bevat de box vouchers voor als de festivals weer mogen. Het verlies wat we oplopen nu de 16 weekenden niet doorgaan wordt natuurlijk niet gedekt, maar zo kunnen we foodtruck eigenaren wel blijven steunen. Contact informatie over de foodtuckers, leverancier (welke voornamelijk uit Stichtse Vecht komen) en entertainment is bij de box inbegrepen. Dit is natuurlijk ook mooie reclame voor hen.”

Naast de @HomeFestivalBox heeft Bruisend nog een leuke box voor thuis. De BorrelBox Stichtse Vecht. ‘De box zit vol lokale producten. Hij bevat een Loender IPA van Brouwerij de Vecht, een Zeeverkenners blond speciaal bier, vier festival glazen, een dominospel, Vecht & Wijn en nog veel meer.” Het gemis aan inkomsten van de evenementen wordt door het nieuwe idee niet gedekt maar het ‘Festival in een doosje’ zorgt voor inspiratie, nieuwe mogelijkheden en een overbrugging naar hopelijk op termijn weer een seizoen vol met Foodtruckfestivals. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES