Gemeente werkt mee aan uitbreiding terrassen


vrijdag 05 juni 2020 10.10 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 05 juni 2020 11.23 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Nu dat de horeca in stapjes weer opengaat, werkt de gemeente Stichtse Vecht mee aan uitbreiding van de terrassen: ‘De gemeente wil graag meewerken aan verzoeken van horecaondernemers om hun terras tijdelijk uit te breiden. Hiervoor moeten ondernemers een aanvraag doen bij de gemeente.’ In totaal heeft de gemeente 25 aanvragen ontvangen. Horeca ondernemers zijn telefonisch geïnformeerd na onder andere een artikel op RTV Stichtse Vecht voor het Pinksterweekend. Deze week ontvingen zij een schriftelijke bevestiging hiervan. (Archieffoto ter illustratie)

De gemeente heeft in totaal 25 aanvragen ontvangen van horecaondernemers om hun terras tijdelijk te mogen verruimen. Het betreft aanvragen van twaalf ondernemers uit Maarssen, één uit Tienhoven, zeven uit Breukelen, drie uit Loenen, één uit Vreeland en één uit Kockengen. Gemeente Stichtse Vecht: ‘De aanvragen zijn beoordeeld en getoetst, uiteraard binnen de landelijke richtlijnen en onder meer rekening houdend met (verkeers)veiligheid en calamiteitenroutes.’ De uitbreiding van terrassen betreft een tijdelijke regeling die van kracht is tot uiterlijk 1 oktober 2020. 

Gemeente Stichtse Vecht: ‘Voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen is het van belang dat er sprake is van voldoende draagvlak bij de direct omwonenden. We verwachten van de horecaondernemers dat zij met hun buren en andere ondernemers in goed onderling overleg zoeken naar een passende oplossing voor de tijdelijke uitbreiding en dat zij ervoor zorgen dat de panden van hun buren altijd goed bereikbaar blijven. Sinds maandag 1 juni volgen we hoe de situatie zich ontwikkelt. Als daar aanleiding toe is zullen we in overleg treden met ondernemers en omwonenden.’

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES