Digitaal duurzaam koken bij Maarssen aan de Kook
“In maart hebben we een dergelijke cursus in het echt gedaan, echter kan dit nu niet vanwege de coronamaatregelen. Daarom wilden we digitaal toch deze kookles doen. Wij vinden het belangrijk om jongeren ook mee te krijgen in de duurzame gedachte,” aldus Joost Vosmer, vrijwilliger bij Duurzame Vecht. Vorige week zijn er dozen met ingrediënten gebracht naar alle deelnemers. Chef-kok en eigenaar van Maarsen aan de Kook, Rik van der Schaft bereidde in ongeveer anderhalf uur drie heerlijke gerechten. De ingrediënten voor de aspergesoep, frisse salade met gepocheerd ei en aardbei-rabarber crumble waren uiteraard lokaal.
Met vier camera’s, microfoons en bedrading was het een hele klus. “Ik vond het best spannend, zo live in beeld. Toch was het leuk om te doen en ik ben benieuwd naar de resultaten van de kijkers. Door deze digitale manier kon ik de creaties niet zien, maar dit was een heel goed alternatief vanwege de corona maatregelen natuurlijk,” aldus Rik. Brandende vragen werden via de chatbalk gesteld, die dan tijdens de uitzending door Rik beantwoord werden.