Driekwart van de aanleg glasvezelnetwerk in Maarssen gereed

donderdag 02 juli 2020 14.44 uur | laatst gewijzigd: donderdag 02 juli 2020 15.53 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht
Foto: Kevin Wells

KPN NetwerkNL is in het derde kwartaal van 2019 begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Maarssen en inmiddels is ruim 75% van de huishoudens voorzien van een aansluiting. De werkzaamheden in Maarssen-Dorp zijn in augustus afgerond, waar deze in Maarssenbroek nog in volle gang zijn. Naar verwachting worden alle werkzaamheden rondom de aanleg van glasvezel in Maarssen in het najaar van 2020 afgerond.

Glasvezel in Maarssen
Maarten van Dijk, wethouder gemeente Stichtse Vecht: “Het coronavirus en de maatregelen ertegen hebben onze samenleving volledig op haar kop gezet. Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten werken, leren op afstand meer gangbaar is en we onze kwetsbare dierbaren soms alleen digitaal mogen zien, is de noodzaak van snel internet alleen maar groter geworden. Het is daarom heel fijn voor onze inwoners, ondernemers en ZZP-ers dat het aansluiten op het glasvezelnetwerk in Maarssen voorspoedig verloopt”.

Willem Offerhaus, Directeur Executive Relations en Special projects van KPN: “Juist in deze tijd waarin veel mensen thuis werken en op digitale manieren contact onderhouden met familie en vrienden is een goed netwerk van groot belang. De werkzaamheden in Maarssen lopen voorspoedig, inmiddels zit 75% van het werk erop. In het najaar van 2020 kan iedereen in Maarssen gebruik maken van het glasvezelnetwerk.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES