Pizza Beppe brengt Verace Pizza Napoletana naar Breukelen

donderdag 20 augustus 2020 19.03 uur | laatst gewijzigd: donderdag 20 augustus 2020 20.07 uur | auteur: Pizza Beppe

Een beetje pizza-liefhebber weet dat je voor de echte pizza naar Napels moet, maar bewoners van Stichtste Vecht kunnen het tegenwoordig gewoon in de buurt vinden. Pizza Beppe komt namelijk naar Breukelen.

Vanaf begin september is de gemeente Stichtse Vecht een culinaire hotspot rijker en opent Pizza Beppe de deuren aan de Kerkbrink 21-23. Met een oppervlakte van 250M2 en een riant terras biedt dit pand de mogelijkheid om zowel een pizzarestaurant voor de avonduren te openen, alsmede een Italiaanse koffiebar voor overdag: Caffé Beppe.

Pizza Beppe is een “fast casual dining” restaurant waar cultuur, muziek, lifestyle en food samenkomen en geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van ingrediënten. Het laagdrempelige karakter van het restaurant zorgt voor een omgeving waar iedereen, ongeacht leeftijd, zich welkom voelt om ongedwongen te komen dineren of koffie drinken. Bij Pizza Beppe draait alles om familie en familie is iedereen die een voet over de drempel zet.

In Napels leerden de pizzaioli van Pizza Beppe met harde hand hoe pizza al eeuwen wordt gemaakt. Mede hierdoor is Pizza Beppe als eerste in Nederland gecertificeerd door de prestigieuze Napolitaanse “Associazione Verace Pizza Napoletana” (AVPN). Een door de Europese Commissie aangewezen instelling die de echtheid van Napolitaanse pizza waarborgt.

Een Napolitaanse pizza kenmerkt zich door de wijze waarop het deeg wordt gemaakt: Een opstaande rand die krokant is van buiten, maar zacht en luchtig vanbinnen. De pizza’s worden slechts 60 tot 90 seconde(n) gebakken bij een temperatuur van 485 graden, waardoor het midden van de pizza zacht blijft. Verwacht verder dagverse producten die voornamelijk uit Italië komen. Van San Marzano tomaten die rond de vulkaan Vesuvius groeien tot mozzarella Fior di Latte di Agerola. Als pizza-liefhebber merk je zeker het verschil.

Voor de authentieke Napolitaanse pizza van Pizza Beppe kan je, naast Breukelen, ook terecht in Utrecht en Amsterdam.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES