RTV Stichtse Vecht

Graafwerkzaamheden in teken van voorbereidende grondwerkzaamheden

Afgelopen weekend ontstond er commotie over graafwerkzaamheden bij de carpoollocatie Maarssen - de locatie waar in het oorspronkelijk bestemmingsplan Haagstede een alternatieve ontsluiting ter compensatie van de afsluiting van de Maarssenbroekseslag zou worden gerealiseerd. Reden voor Het Vechtse Verbond om aan de bel te trekken. Volgens de gemeente zijn het voorbereidende grondwerkzaamheden en heeft het geen verband met een alternatieve ontsluiting.

Het Vechtse Verbond stelde afgelopen maandag schriftelijke vragen aan het college van B&W inzake graafwerkzaamheden op het terrein van de toekomstige nieuwe wijk Haagstede.

Gemeente Stichtse Vecht laat in een reactie weten: 'Afgelopen half jaar hebben op het terrein van Haagstede diverse voorbereidende grondwerkzaamheden plaatsgevonden. Dit betreft onder meer voor belasting van bepaalde delen van het gebied om de grond gereed te maken voor woningbouw. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot kabels en leidingen. Deze werkzaamheden zijn dus niet ten behoeve van de realisatie van de alternatieve oprit. Nadere informatie over de gepubliceerde foto’s kunnen we begin volgende week geven. In verband met de ‘bouwvak’ is de ontwikkelaar dan weer bereikbaar.'