Dossier: Ruimte op de Breukelse weekmarkt

dinsdag 08 september 2020 12.05 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 08 september 2020 13.32 uur | auteur: Robbert Oelp

Op de Kerkbrink in Breukelen blijft de opstelling van de vrijdagmarkt zoals deze nu is. Om de 1,5 meter te kunnen waarborgen kunnen de 4 marktkramen die nu op de Hazeslinger staan niet terug naar de Kerkbrink en is er ook geen extra ruimte voor terrastafels van de horeca. De horeca is verreweg van tevreden over de uitkomsten en overweegt naar de rechter te stappen.

Gesprekken
De horeca en de markt hebben onder begeleiding van een onafhankelijke voorzitter een aantal gesprekken gevoerd om te zien of er binnen de huidige RIVM-maatregelen tegen corona meer ruimte te creëren is op de Kerkbrink. Tijdens deze gesprekken zijn verschillende opties verkend en er zijn externe adviezen ingewonnen. Uit dit traject is naar voren gekomen dat er op dit moment geen alternatieve marktopstelling mogelijk is. Door de vertegenwoordiger namens de horeca wordt dit tegengesproken. 

RTV Stichtse Vecht ging in gesprek met wethouder van Dijk, Hans Verwoerd als vertegenwoordiger van de horeca en John Klabbers namens de marktkooplui. Dat er gedurende het traject de nodige fricties tussen partijen zijn ontstaan is overduidelijk. 

De reportage over dit onderwerp alsmede de indiviuele interviews met bovengenomende personen zijn opgenomen bij dit artikel. 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES