Derk Boswijk uit Kockengen hoog op de CDA-kandidatenlijst voor Tweede Kamer verkiezingen 2021

woensdag 28 oktober 2020 07.47 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 oktober 2020 09.11 uur | auteur: Robbert Oelp

Tijdens de verenigingsraad van 26 oktober is de advies-kandidatenlijst vastgesteld van het CDA. Met 4 CDJA’ers in de top 30 en 6 CDJA’ers in de top 40 is het CDJA hofleverancier van Tweede Kamer kandidaten. Eyecatcher op de lijst is onder andere Derk Boswijk (nr. 14) uit Kockengen. Boswijk is op dit moment Statenlid voor het CDA in de Provincie Utrecht.

Met de keuze voor Boswijk n de top 20 laat het CDA zien dat zij jong talent echt kansen biedt. Derk Boswijk is 31 jaar, ondernemer en statenlid voor de provincie Utrecht.

CDJA-voorzitter Hielke Onnink over de nieuwe jongeren op de lijst: “Met Derk Boswijk, 31 jaar, hebben we een jonge vader die de uitdagingen van jonge gezinnen kent. Daarnaast is hij mbo-geschoold; een groep die vaak wordt vergeten in de politiek.'

Aan de totstandkoming van de kieslijst is een zorgvuldig proces voorafgegaan. De afgelopen jaren heeft het CDJA dankzij 700 jongerenkandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen een grote poule aan talentvolle politici gekweekt. Richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is het CDJA daarom gestart met nieuwe generatietrajecten. Opdat het CDJA ook in de toekomst hofleverancier mag blijven.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES