College vraagt extra krediet voor vervanging Vechtbrug Breukelen

woensdag 18 november 2020 08.20 uur | laatst gewijzigd: woensdag 18 november 2020 08.23 uur | auteur: Robbert Oelp

Tijdens de commissie Fysiek domein (24 november) staat de vervanging van de Breukelse Vechtbrug op de agenda. Het college vraagt toestemming voor een extra krediet om de vervanging van de brug te realiseren. Gemeente Stichtse Vecht: ‘De brug is aan het einde van zijn economische en technische levensduur. Er zijn reeds diverse maatregelen genomen om storingen en hinder te verminderen, maar gezien het feit dat de installatie het einde van zijn technische levensduur heeft bereikt, is vervanging noodzakelijk. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

De voorbereidingen voor de vervanging van de brug zijn al gestart. Verwacht wordt nog volgend jaar de nieuwe brug te kunnen bouwen. Tijdens de uitvoeringsperiode vanaf medio januari 2021 tot en met eind maart 2021 zal er een tijdelijk noodbrug aangelegd gaan worden voor voetgangers en (brom-) fietsers. Om te voorkomen dat het gemotoriseerde verkeer via de kortere route via Nieuwersluis naar de andere kant van de vecht gaat rijden, zullen er in Breukelen twee omleidingsroutes verwezen worden.

Route 1: Via Nieuwersluis
Het verkeer met bestemming Scheendijk en Nieuweweg gaat via de Straatweg en de brug over de Vecht in Nieuwersluis en dan via het Zandpad terug. Deze omleidingsroute is ca. 6 km. en zal met borden worden aangegeven. 

Route 2: via Maarssen
Het verkeer met de bestemming Maarssen en Tienhoven gaat via de Straatweg, Binnenweg en Dr. Plesmanlaan. Deze is ca. 11 km lang en zal ook aangegeven worden met borden. 

Gemeente Stichtse Vecht: ‘De nieuwe dubbele ophaalbrug wordt op nagenoeg dezelfde locatie als de huidige gebouwd. De brug dient qua uiterlijk ontwerp zo veel mogelijk te lijken op het historische ontwerp van de huidige brug. De brug wordt grotendeels prefab gemaakt en vervolgens op locatie neergelegd, dit om overlast van de omgeving zo kort mogelijk te laten duren.’  

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES