RTV Stichtse Vecht

Eind 2021 start bouw Kindcentrum Harmonieplein

Omdat er geen officiële bezwaren meer zijn ingediend tegen het bestemmingsplan kan de bouw van het nieuwe Kindcentrum aan het Harmonieplein eind 2021 beginnen. Het nieuwe pand komt aan de westkant en is onderdeel van een grootse ontwikkeling in het hart van Maarssen-Dorp.

Toekomstige bewoners
Het Kindcentrum biedt straks ruimte aan de basisscholen Wereldkidz Bolenstein en Het Kompas. Ook komt hierin een gymzaal, een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Het gebouw voldoet straks aan alle wensen en eisen van deze tijd, zoals duurzaamheid.

Kinderen denken mee over het speelplein
Gemeente Stichtse Vecht: 'We ontwikkelen het speelplein samen met de gebruikers. Zo gaan de kinderen van beide basisscholen meedenken over een goed ontwerp voor de speelpleinen. Ook leerlingen van het Niftarlake college gaan ontwerpen maken voor de speelpleinen, als onderdeel van een opdracht voor school. De inbreng van de kinderen nemen we mee bij het maken van een definitief ontwerp van de speelpleinen. Dit gebeurt in samenwerking met de beide scholen en het Kinderdagverblijf.'