Bibliotheek vraagt om uw hulp

maandag 11 januari 2021 18.17 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 januari 2021 18.20 uur | auteur: Bibliotheek AVV

De Bibliotheek is in ontwikkeling. Misschien heeft u het nog niet direct opgemerkt, maar van de klassieke uitleenbibliotheek groeien we steeds meer naar een brede maatschappelijk educatieve bibliotheek-organisatie. Een bibliotheek waar iedereen zich kan ontwikkelen en die mensen verbindt met kennis en informatie. Laat ons weten wat u belangrijk vindt bij de Bibliotheek. (Archieffoto)

Kennis en informatie
Kennis en informatie vinden we allang niet meer alleen in boeken. De digitale wereld wordt steeds belangrijker. Onze bibliotheek speelt daarop in. Ons doel daarbij is om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze inwoners. Naast het uitlenen van boeken, doen wij nu veel meer. Zo helpen we inwoners digitaal vaardiger te worden met onze computercursussen en -spreekuren. We wijzen mensen de weg als ze hulp nodig hebben bij het invullen van hun belastingaangifte. Ook helpen we kinderen met een leesachterstand, via school of via Taalvisite.

Bredere taak, minder inkomsten
Onze maatschappelijke taak wordt steeds breder, maar onze inkomsten worden steeds lager. Een teruglopend aantal betalende leden en bezuinigingen op de gemeentelijke subsidies maken het noodzakelijk dat wij keuzes maken. ‘Wat moeten wij de komende jaren blijven doen, en wat is minder relevant?’

Uw hulp gevraagd
Daarbij vragen we uw hulp als inwoner van de gemeente Stichtse Vecht. Om te weten te komen waar behoefte aan is in onze gemeente hebben wij een vragenlijst gemaakt. Met dit onderzoek hopen we meer inzicht te krijgen in wat voor u belangrijk is met betrekking tot de huidige en toekomstige dienstverlening van onze Bibliotheek.  

Wilt u ons helpen door de vragenlijst in te vullen? Het invullen kost ongeveer 10 minuten. De link naar de vragenlijst kunt u vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekavv.nl/onderzoek.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES