Wat is het terugvorderingsbeleid bijstand in Stichtse Vecht?

woensdag 13 januari 2021 09.06 uur | laatst gewijzigd: woensdag 13 januari 2021 09.18 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op die vraag wil fractievoorzitter Mieke Hoek van Het Vechtse Verbond het antwoord weten. Ze heeft daarom vragen gesteld aan de gemeente.

Onlangs is op landelijk niveau onrust ontstaan over een kwestie waarin een bijstandsgerechtigde een terugvordering ontving na ontvangst van een gift in de vorm van boodschappen. Volksvertegenwoordiger Mieke Hoek van Het Vechtse Verbond heeft vragen gesteld aan de gemeente. De fractievoorzitter wil weten hoe dit in Stichtse Vecht is geregeld.

Hoek (Het Vechtse Verbond) in de aanleiding van gestelde vragen: ‘Voor giften gelden vaak strenge regels. Die wisselen overigens per gemeente. Wordt de energierekening af en toe door een familielid betaald of krijg je een tas boodschappen, dan hoef je dat in de gemeente Amsterdam pas te melden als je omgerekend voor meer dan 1200 euro per jaar krijgt. In Zeist is onlangs een motie aangenomen waarbij een gift tot 2000 euro (per jaar) niet mag worden afgetrokken van de bijstandsuitkering.’ De fractievoorzitter heeft een 7-tal vragen gesteld om meer inzicht te krijgenin het terugvorderingsbeleid bijstand in Stichtse Vecht. 

Het Vechtse Verbond wacht de beantwoording af en wil indien nodig een motie aan de raad aanbieden om meer ruimte voor vrijstelling af te dwingen. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES