Partijen willen drive-thru stemstraten bij verkiezingen

zaterdag 16 januari 2021 13.19 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 16 januari 2021 13.28 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur en een voortschrijdende coronacrisis dienen de partijen Streekbelangen, Samen Stichtse Vecht, Het Vechtse Verbond en Partij voor de Vrijheid tijdens de raad van 26 januari aanstaande een motie in met als doel Drive-thru stemstraten als stembureau voor de verkiezingen te realiseren. De gemeente Stichtse Vecht heeft in december van het vorige jaar al aangegeven bezig te zijn met een onderzoek naar een drive-thru bij aankomende verkiezingen naast andere tijdelijke oplossingen.

Voorbereidingen 2e Kamer verkiezingen
De gemeente Stichtse Vecht is al lange tijd bezig met de voorbereidingen van de aanstaande 2e Kamer verkiezingen. In een eerder gepubliceerd artikel op deze website informeerden wij u over de plannen: Stemmen per brief voor 70-plussers, stemlokalen vervroegd open, Drive-thru, stembureaus in zorginstellingen die allen toegankelijk zijn voor bewoners en bezoekers van die instellingen en dergelijke.

Motie Drive-thru stemstraat als stembureau
De partijen Streekbelangen, Samen Stichtse Vecht, Het Vechtse Verbond en Partij voor de Vrijheid dienen tijdens de raad van 26 januari een motie in die nog een stapje verder gaat. Zij willen dat direct alle stembureaus worden beoordeeld op de mogelijkheid om (in hun omgeving) een drive-thru te realiseren. Daarnaast willen zij dat de benodigde materialen (tenten) indien mogelijk bij lokale ondernemers worden aangeschaft.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES