Stichtse Vecht doet staatssecretaris suggesties voor uitbreiding steunpakketen ondernemers

zondag 17 januari 2021 12.51 uur | laatst gewijzigd: zondag 17 januari 2021 13.10 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht heeft staatssecretaris (Mona Keijzer) een brief gestuurd en daarin de knelpunten benoemd die lokale ondernemers ervaren tijdens één van de grootste crisissen ooit. Doel van de brief is de additionele steunpakketten op landelijk niveau uit te breiden.

Wethouder Maarten van Dijk (PvdA): 'Ondanks de eerdere steunmaatregelen die het kabinet getroffen heeft voor ondernemers, bereiken ons de laatste weken diverse noodkreten van ondernemers in Stichtse Vecht bij wie het water aan de lippen staat. Het gaat om ondernemers die actief zijn in de horeca en detailhandel.' Volgens de gemeente dreigen faillissementen nu de lockdown langer duurt en het nog onzeker is wanneer horeca en niet-essentiële winkels weer open mogen.

De door burgemeester Reinders en wethouder Economie van Dijk ondertekende brief doet suggesties op het gebied van verhogigng van de maximering die nu geldt rondom de Tegemoetkoming Vaste Lasten, verhoging van de voorraadvergoeding, een regeling treffen voor startende ondernemers en het bekijken van diverse regelingen per maand en niet per kwartaal.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES