Meer inzicht nodig: brandveiligheid laadpunten in parkeergarages

vrijdag 22 januari 2021 08.35 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 22 januari 2021 08.52 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

n 2020 kwamen er diverse vragen van Verenigingen van Eigenaren over de laadpalen in (ondergrondse) parkeergarages. De Veiligheidsregio Utrecht wil mede naar aanleiding van die vragen meer inzicht verkrijgen in de brandveiligheid hiervan.

Inventarisatie laadpalen
Een inventarisatie maakt duidelijk in welke parkeergarages laadinfrastructuur aanwezig is of waar mogelijk plannen voor zijn. Dat inzicht helpt de gemeente als het gaat om de brandveiligheid, maar ook bij het maken van toekomstige keuzes over de laadinfrastructuur van Stichtse Vecht.

Laadpalen in openbare ruimte
Om het elektrisch rijden te stimuleren, plaatst gemeente Stichtse Vecht in de openbare ruimte laadpalen. Dit doen we op aanvraag van inwoners, die geen eigen parkeermogelijkheid hebben. De regels hierover zijn aangepast, waardoor we nu makkelijker laadpalen kunnen plaatsen.

Je hulp is nodig
Woon je in een appartementencomplex met een actieve Vereniging van Eigenaren? En is er een ondergrondse parkeergarage? Dan verzoeken we je om contact met ons op te nemen. Laat ons weten of er in de parkeergarage laadpalen voor auto’s zijn of dat er plannen zijn om deze aan te leggen. Dat kan via een e-mail aan info@stichtsevecht.nl. Geef ook aan wie de contactpersoon van de VvE is. Alvast bedankt voor je medewerking!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES