Diamanten bruiloft Lien en Dick Stoker-Schoenmaker

maandag 25 januari 2021 11.33 uur | laatst gewijzigd: maandag 25 januari 2021 11.58 uur | auteur: Familie Stoker

Het van oorsprong Utrechtse bruidspaar Lien Stoker-Schoenmaker (81) en Dick Stoker (80) uit Maarssen-dorp vierde 25 januari 2021 hun 60 jarig huwelijk. Dick en Lien ontmoetten elkaar in de kantine van de PTT. Dick was meteen helemaal weg van deze vrouw met haar donkere, lange paardenstaart. Het zou nog even duren voordat ook Lien voor de bijl ging.

Op de Moreelselaan in Utrecht, driehoog achter, kreeg het stel drie kinderen. Dick werkte waar hij maar kon om zijn jonge gezin te onderhouden. Bijvoorbeeld bij een textielfabriek. Ook voorzag hij menig huis van een nieuw behangetje en werkte hij zelfs in de Limburgse Staatsmijnen, waar hij niet eens de weekenden naar huis mocht.

Lien zorgde ondertussen voor de kinderen en voedde ze met heel veel liefde op. Het stel woonde inmiddels in Mijdrecht waar ze veertien jaar zouden blijven. Een heel fijn huis maar Lien had al die jaren angst voor het slootje vlakbij. In dat slootje verdronken dan ook twee van haar kinderen bijna.

In 1992 verhuisden Dick en Lien naar Maarssen. Dick werkte inmiddels bij Johnson Wax waar hij zich als chemicus met veel passie, tot zijn pensionering, zou inzetten. Momenteel wonen Lien en Dick heel erg naar hun zin op de Van Lingelaan 30 in Maarssen. Lien en Dick zijn nog steeds erg dol op elkaar. Ze tekenen voor nog zeker 10 jaar bij. 

Onder normale omstandigheden zou het bruidspaar op hun trouwdag bezoek krijgen van burgemeester Reinders, met in zijn kielzog de lokale pers om verslag te doen. In coronatijd kreeg het bruidspaar een telefonische felicitatie van de burgemeester. Namens de gemeente Stichtse Vecht werd een mooie bos bloemen bij het bruidspaar bezorgd.

Heeft u in uw familie een bruidspaar in Stichtse Vecht dat 60, 65 of 70 jaar getrouwd is en wilt u dat daar door RTV Stichtse Vecht aandacht aan besteed wordt? Plaats een stukje met een foto op uw bijdrage, of regel het met mevrouw Edel van Slooten van de gemeente Stichtse Vecht.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES