'Blijven oefenen met Nederlands praten is nu nog belangrijker'

maandag 25 januari 2021 14.58 uur | laatst gewijzigd: maandag 25 januari 2021 15.05 uur | auteur: Bibliotheek AVV

Voor veel nieuwkomers is het in de coronatijd nog moeilijker om Nederlands te oefenen. Zoals een van onze cursisten vertelde: ‘Op mijn werk spreek ik een beetje Nederlands. Als ik niet hoef te werken moet ik nu thuis blijven. Ik voel me soms alleen. Ik spreek bijna niemand’ Als je de Nederlandse taal niet zo goed spreekt is het nu een lastige tijd. Je kan maar weinig contact hebben met anderen voor een gesprek. Als je weinig Nederlands spreekt, dan vergeet je woorden en uitdrukkingen.

De Bibliotheek en Welzijn Stichtse Vecht zijn daarom gestart met online taalgesprekken.  Samen praten ze online over dagelijkse dingen, om Nederlands te blijven praten. Dat is niet alleen goed voor de taal maar je krijgt ook meer contact.

Wil je online oefenen met de Nederlandse taal? Meld je aan? Om mee te doen met de online taalgesprekken moet je wel kunnen videobellen. De gesprekken zijn via Whatsapp of Skype. 

Aanmelden via www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-taal/inschrijfformulier-taalpunt.html of mail naar taalpunt@bibliotheekavv.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES