Leerlingen aan de slag met ontwerp speelpleinen kindcentrum Maarssen-Dorp

donderdag 04 februari 2021 15.23 uur | laatst gewijzigd: donderdag 04 februari 2021 15.27 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Vanaf 4 februari gaan 65 leerlingen van het Niftarlake college aan de slag om samen een ontwerp te maken voor de speelpleinen van het nieuwe kindcentrum in Maarssen-dorp. Het speelplein van de basisscholen is straks openbaar toegankelijk. Dus ook na schooltijd kunnen kinderen hier lekker spelen. Dit speelplein sluit straks mooi aan op het nieuwe dorpsplein ‘Harmonieplein’. (Archieffoto kindcentrum)

Ervaren ‘architectenteam’
Projectwethouder Hetty Veneklaas: “Op het Harmonieplein komt het nieuwe Kindcentrum met daarin 2 basisscholen, een BSO en een kinderdagverblijf. Er komen natuurlijk ook twee speelpleinen. Voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar en voor de kinderen van 4 tot 12 jaar. Buiten spelen is superbelangrijk dan blijf je fit, ontwikkel je jezelf op sociaal vlak en heb je een hoop lol! Wie weten nu beter hoe je goed kunt spelen dan kinderen zelf? Met de leerlingen van het Niftarlake hebben we dus een ervaren team van architecten klaar staan voor deze klus! Sommige leerlingen hebben vroeger zelf op een van beide basisscholen gezeten. Dat maakt het extra bijzonder.”

Samen de speelpleinen ontwerpen
We ontwikkelen de speelpleinen samen met de gebruikers. Naast de leerlingen van het Niftarlake college denken de kinderen van de basisscholen Wereldkidz Bolenstein en Het Kompas mee over een goed ontwerp. De inbreng van de leerlingen en basisschoolkinderen gebruiken we bij het maken van een definitief ontwerp van de speelpleinen.

Het nieuwe Kindcentrum op het Harmonieplein
Het Kindcentrum komt aan de westkant van het vernieuwde Harmonieplein, een gezellig dorpsplein in het hart van Maarssen-dorp waar mensen elkaar ontmoeten.

Het Kindcentrum biedt straks ruimte aan de basisscholen Wereldkidz Bolenstein en Het Kompas. Ook komt hierin een gymzaal, een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Het gebouw voldoet straks aan alle wensen en eisen van deze tijd, zoals duurzaamheid.

Met de bouw van het Kindcentrum, dat gepland staat voor dit najaar en ruim een jaar zal duren, is de uitvoering van de 1e fase van de gebiedsontwikkeling Harmonieplein een feit.

Meedenken over het Harmonieplein
Leerlingen van het Niftarlake en de 2 basisscholen  denken mee over de inrichting van de speelpleinen van het kindcentrum. Zij zijn immers de ‘speelexperts’!  Voor de inrichting van de rest van de openbare ruimte en het nieuwe Harmonieplein vragen we de omwonenden, gebruikers en ondernemers naar hun ideeën. Zij worden hier dit voorjaar over benaderd.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES