Buitenschaken in Loenen aan de Vecht

woensdag 10 februari 2021 10.49 uur | laatst gewijzigd: donderdag 11 februari 2021 18.31 uur | auteur: Welzijn Stichtse Vecht

Sinds vorige week staan er 2 buitenschaaktafels in Loenen voor ’t Amsterdammertje. Twee fanatieke schakers uit Loenen hebben zich hiervoor ingezet namens schaakgenootschap Vecht en Ommelanden en de schaakgroep van de Ludgerus school.

Samen met de buurtsportcoach van Welzijn Stichtse Vecht zijn deze tafels aangevraagd via het leefbaarheidsbudget. Schaken brengt mensen bij elkaar en juist nu in deze tijd is dat belangrijker dan ooit.

Samen buiten afspreken om een potje te schaken, met 1,5 meter afstand, kan namelijk nog wel! Het spel zet mensen aan tot denken, creëert ontmoetingen en kan door iedereen gespeeld worden. Schaken houdt je brein fit.

Zodra de maatregelen het toelaten wordt er een toernooi georganiseerd om de tafels officieel te openen. Tot die tijd is iedereen welkom om daar met een duo te komen schaken. Vergeet je schaakstukken niet mee te nemen!

Lijkt het je leuk om ook  in jouw wijk schaaktafels te plaatsen? Neem dan contact op met Marjolein Borlée van Welzijn Stichtse Vecht. M.borlee@welzijnsv.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES