RTV Stichtse Vecht

Gemeente treft verkeersmaatregelen voor Oudedijk en Westbroekse Binnenweg

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret op natuurijs. Dit jaar zal dit anders zijn, want ook op natuurijs moet schaatsen in ‘corona-tijd’ veilig zijn. Zo mogen volwassenen schaatsen in groepjes van twee, maar alleen op 1,5 meter afstand. Kinderen jonger dan 17 jaar mogen in grotere groepen schaatsen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Geen koek en zopie
Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan en kleedkamers en kantines zijn dicht. Ook koek-en-zopie-tenten zijn niet toegestaan. Afhaalpunten bij reguliere horeca en clubhuizen van ijsverenigingen waar sprake is van gereguleerde toegang, zijn wel toegestaan. Ook hier geldt de 1,5 meter regel. Verder mag het niet te druk worden bij de afhaalplek en is ter plekke iets eten of drinken niet toegestaan. Banken of tafels bij de afhaalplek zijn ook niet toegestaan.

Verkeers- en parkeermaatregelen
Wellicht zijn er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij de plaatsen waar geschaatst kan worden. Om de toeloop van schaatsliefhebbers in goede banen te leiden, treft de gemeente verkeers- en parkeermaatregelen bij de Maarsseveensevaart en de Molenpolder. Deze gaan woensdag 10 februari vanaf 12.00 uur in voor zolang de ijspret duurt. 

Verkeersregelaars
Zo wordt éénrichtingverkeer ingesteld op de Oudedijk/Westbroekse Binnenweg (in de richting van de Burgemeester Huydecoperweg). Langs de zuidzijde van de Maarsseveensevaart wordt parkeren mogelijk gemaakt. Verder worden de Dwarsdijk, Landweg, Bethuneweg, Middenweg, Veenweg en Griendweg in Tienhoven – met uitzondering voor bestemmingsverkeer – afgesloten voor autoverkeer. Ter plekke aanwezige verkeersregelaars reguleren het tijdelijke eenrichtingsverkeer en houden een  oogje in het zeil. Ze zorgen ervoor dat automobilisten de doorgang open houden voor ambulance en brandweer. 

Mijd drukke plekken
Gemeente Stichtse Vecht roept schaatsers op rekening met elkaar te houden op het natuurijs, drukke plekken te mijden en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ter voorkoming van drukte geldt juist nu: als je wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen omgeving en vermijd zo reisbewegingen. 

Mobiele tekstkarren
De gemeente zet mobiele tekstkarren in op strategische plaatsen om ijs- en schaatsliefhebbers snel en duidelijk te informeren. Met teksten en afbeeldingen worden zij opgeroepen zich aan de coronaregels te houden en huiswaarts te keren als het te druk is.

Aanvullende verkeersmaatregelen
De komende dagen wordt er drukte verwacht bij De Strook en de Scheendijk. Er zijn aanvullende verkeersmaatregelen voorbereid om de toeloop van schaatsers aan te kunnen. De gemeente zal elke paar uur bepalen of deze ingezet gaan worden, zodat de drukte in verband met corona beheersbaar blijft. Gemeente Stichtse Vecht zal hierover communiceren via haar website en social media.

Meer informatie over schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer en de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kun je vinden op rijksoverheid.nl.