RTV Stichtse Vecht

[Update] GroenLinks: 'Het mag niet voorkomen dat binnen een kern als Maarssen fietsroutes niet de prioriteit hebben'

Raadslid Albert Gemke (GroenLinks) heeft vragen aan het college van B&W gesteld over het sneeuwvrij maken van fietsroutes. GroenLinks: 'De fractie van GroenLinks is van mening dat anno 2021 het niet mag voorkomen dat binnen een kern als Maarssen fietstroutes niet de prioriteit hebben dat deze snel en adequaat sneeuw- en ijsvrij worden gemaakt. GroenLinks is van mening dat fietsen meer gestimuleerd moet worden en daarbij past dat de gemeente fietsers faciliteert met veilige en schone fietspaden.

GroenLinks wil meer weten over het huidige beleid om fietspaden sneeuw- en ijsvrij te houden, bereidheid van het college om in voorkomende gevallen het schoonhouden van fietsroutes dezelfde prioriteit te geven als voor doorgaande autowegen, de acties van de gemeente om er voor te zorgen dat fietspaden tijdens en na hevige sneeuwval, sneeuw en ijsvrij worden gemaak en hoe en met welke frequentie worden de fietspaden tijdens winterse omstandigheden geschouwd?

Tegelijkertijd met het insturen van de vragen maakte de gemeente bekend extra inzet op gladheidsbestrijding te hebben ingezet. 

Update
GroenLinks: 'Uit het bericht maken wij op dat het blijkbaar ontbreekt aan deugdelijk beleid en heeft het college zich laten verrassen door de winterse omstandigheden. De sneeuwval is echter ruim van te voren voorspeld. Bovendien was de sneeuwval bijzonder maar zeker niet extreem. En het contrast met buurgemeenten waar de fietspaden wel schoon zijn is zichtbaar. Kortom naar mening van de fractie GroenLinks heeft het college dit onderschat en daarnaast de prioriteit gelegd bij het autoverkeer. Het fietsverkeer kent blijkbaar een lage prioriteit. Voor de fractie van GroenLinks onacceptabel.'