Wildroosters in het Van der Griftpark gevaarlijke obstakels

vrijdag 26 februari 2021 10.42 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 26 februari 2021 10.48 uur | auteur: wijkcommissie Breukelen Noord

In het Henk vander Griftpark bevinden zich drie wildroosters. Deze zijn met name gevaarlijk voor mensen met rollators en voor hen die moeilijk ter been zijn. Ook blijven er buggy’s in steken en hakken van dames. Ze vormen zeker een gevaar voor de voetjes van kleine kinderen. Zo zijn er al verschillende valpartijen geweest en mist een kind nu 5 tanden.

Het doel van deze wildroosters uit omstreeks 1985 is onduidelijk, want hier hoeft het ontsnappen van wild niet voorkomen te worden. Ze kunnen ook niet bedoeld zijn om honden tegen te houden, want die mogen in dit deel van het park aangelijnd toegelaten worden. Bovendien zien honden makkelijk kans om langs het rooster heen te lopen.

Het rooster kan ook niet bedoeld zijn om te voorkomen dat dieren uit de dierenweide ontsnappen. Volgens de beheerder van de dierenweide is dit onmogelijk mits het hekwerk goed wordt onderhouden, daarvoor heeft de gemeente zorgplicht.

Inmiddels heeft de wijkcommissie de gemeente verzocht het probleem met de wildroosters op te lossen en daarvoor ook oplossingen aangedragen. Het mag niet zo zijn dat het park slechts voor een beperkte groep toegankelijk is. Iedereen moet het park goed kunnen gebruiken en bewandelen zonder te struikelen!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES