Theatergroep Maarssen ’32 zwaar getroffen door brand: 'Alles kwijt geraakt'

vrijdag 12 maart 2021 19.21 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 12 maart 2021 19.30 uur | auteur: Maarssen32

Vrijdag 12 maart 2021 is voor theatergroep Maarssen ’32 een inktzwarte dag. Zij raakten alles kwijt door een enorme brand op een bedrijventerrein in Maarssen. Vanuit het buurpand sloeg de brand over naar hun ‘honk’, waarin zij o.a. repeteerden, decors bouwden en hun vele spullen bewaarden. Het honk is compleet verwoest. Alle kostuums, rekwisieten, decorstukken, theaterbelichting en -geluid, grimematerialen, pruiken etc. zijn in rook opgegaan. Deze collectie is voor de theatergroep onmisbaar en van onschatbare waarde. Door het drama heeft de Maarssen ‘32 ook geen ruimte meer om te repeteren, te bouwen en spullen op te slaan. Dit zijn essentiële zaken voor een theatergroep. De groep is radeloos en beraadt zich op de stappen om – vanuit het niets – opnieuw te gaan bouwen. Het vinden van een (tijdelijke) repetitie- en opslagruimte is daarbij essentieel. Tips zijn van harte welkom!

Theatergroep Maarssen ’32 op naar 90-jarig jubileum
Al bijna 90 jaar maakt deze ambitieuze vereniging gevarieerde voorstellingen, vaak zelfgemaakt en op bijzondere locaties. Geregeld wordt de historie van de Vechtstreek ten tonele gebracht. Vanaf maart 2020 kon er door Corona niet meer worden gerepeteerd en gespeeld en moesten 3 voorstellingen worden uitgesteld. Ondanks het drama is de groep vastbesloten om uit de as te herrijzen en in 2021 een familievoorstelling te spelen en er in 2022 een mooi jubileumjaar van te maken!

Wie heeft (tijdelijke) repetitie / opslagruimte?!
Juist nu er zicht is op het versoepelen van de coronamaatregelen en het - na ruim een jaar - hervatten van de repetities, heeft de groep geen repetitie- en opslagruimte meer. Maarssen ’32 vraagt of iemand een ruimte heeft of weet. Reacties zijn van harte welkom via: info@maarssen32.nl.  

90 jaar historie in rook opgegaan
De unieke en grote collectie van honderden kostuums en rekwisieten is in het 90-jarig bestaan door Maarssen ‘32 zorgvuldig opgebouwd. Vele generaties stopten hun creativiteit en liefde in de vaak zelf ontworpen en handgemaakte kostuums. En gedurende de jaren werden er ook originele historische kostuums en rekwisieten geschonken. Ook het archief met fotoboeken, schilderijen, historische affiches etc. zijn verbrand. Onvervangbare tastbare herinneringen aan een rijke 90-jarige historie, die nooit meer terug komen. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES