Kinderburgemeester Mahdi: 'Toppers zijn jullie!'

donderdag 25 maart 2021 11.54 uur | laatst gewijzigd: donderdag 25 maart 2021 11.54 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Kinderburgemeester Mahdi en zijn kinderadviseurs Nora, Lieke en Esther delen wafels uit aan alle medewerkers van de zorgcentra in Stichtse Vecht. De zorgmedewerkers krijgen deze wafel ter gelegenheid van de Internationale Wafeldag 2021, als klein bedankje voor hun grote inzet van het afgelopen jaar. Mooi versierd en ingepakt bezorgt kinderburgemeester Mahdi dozen vol met wafeltjes. Er zitten handgeschreven kaartjes bij om de zorgmedewerkers te bedanken: “Toppers zijn jullie!”. (Foto gemeente Stichtse Vecht)

Internationale Wafeldag
Op 25 maart is het Internationale Wafeldag en waar komt dit vandaan? Het is een typisch Zweeds evenement en vermoedelijk is dit per ongeluk ontstaan. Het markeert het einde van de winter en het begin van de lente. Kinderburgemeester Mahdi: “Dit zijn de feestdagen die ik heel graag meevier. Wafeltjes zijn leuk om uit te delen aan mensen die een extraatje verdienen! Daarom wil ik graag de medewerkers van de zorgcentra in het zonnetje zetten. Zij hebben een pittig jaar achter de rug door corona!”

Bezoekregels
Landelijk en ook in Stichtse Vecht staan de zorgcentra onder druk door corona. Als bewoners van een verpleeghuis of zorginstelling gevaccineerd zijn, dan is er ruimte voor twee bezoekers per dag. De bezoekregels kunnen per instelling verschillen. Informeer dus eerst bij de zorginstelling voordat u langs gaat. 

Kinderburgemeester Mahdi houdt zich netjes aan de bezoekregels. “Ik wil niemand per ongeluk besmetten. Daarom hebben we de dozen met wafels op woensdag voor de deur afgegeven aan een van de zorgmedewerkers. Vandaag worden ze uitgedeeld aan de collega’s.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES