Michelinsterren blijven in Stichtse Vecht

maandag 29 maart 2021 14.59 uur | laatst gewijzigd: maandag 29 maart 2021 17.03 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De MICHELIN Gids Nederland 2021 telt 2 restaurants met 3 MICHELIN sterren, 18 met 2 sterren en 93 restaurants met één ster. Van de zeven één Michelinsterrenrestaurants in de Provincie Utrecht, zijn er maar liefst drie gelegen binnen de gemeentegrenzen van Stichtse Vecht. 't Amsterdammertje, tante Koosje en De Nederlanden vielen ook dit jaar in de 'prijzen'. (Archieffoto: De Nederlanden behoudt haar Michelinster)

Amsterdammertje Loenen aan de Vecht
Advies Michelingids: 'Trekken woorden als hip, bruisend en trendy u aan? Dan is deze gepimpte boerderij een must-do. In de achtergrond speelt leuke muziek, aan het plafond hangen grote lusters, moderne kunst aan de muur … Dit is een restaurant met een vibe. In de knappe open keuken gaat de creativiteit van André Gerrits mee in de ambiance. Zijn keuken heeft schwung en kent geen grenzen. Topchefs als Ron Blaauw en Tony Berentsen hebben chef Gerrits gevormd. Dat merkt u aan de durf waarmee hij kookt. Zo brengt hij speelsheid en fraîcheur op het bord met welbedachte garnituren. Maar hij beheerst evengoed een klassieke techniek als het bereiden van zeebaars in zoutkorst. Bij ’t Amsterdammertje draait het om fun, maar dan in een uitermate vakkundige uitvoering.'

Tante Koosje Loenen aan de Vecht
Advies Michelingids: 'Tante Koosje? Dat is Koosje Edema, ooit een markante bewoonster van dit lieflijke dorp. Haar voormalige woonhuis is vandaag een pleisterplaats voor fijnproevers. Het retrodecor is er knus en charmant. Het gedempte sfeerlicht en het antieke meubilair zorgen voor een intieme sfeer. Het terras bij de kerk? Een heerlijke plek. De veelzijdige Roland Veldhuijzen drukt zijn stempel op deze prachtlocatie. De à la carte gerechten tonen de klassieke vakkennis van deze ervaren chef. Denk bijvoorbeeld aan een uitermate geraffineerde nantuasaus die een visgerecht volledig af maakt. Het menu is dan weer iets moderner, met hier en daar een espuma en wat lichte Aziatische invloeden. Telkens valt het oog voor afwerking op. Deze chef is meticuleus. Markant!'

De Nederlanden Vreeland 
Advies Michelingids: 'Er hangt een typische Nederlandse sfeer in deze voormalige hostellerie. Dit karaktervol gebouw combineert zijn charmant verleden met eigentijdse strakheid. Het uitzicht op de Vecht en de ophaalbrug is echt gezellig. Wilco Berends houdt van zijn grond. Dat merkt u ook aan het menu.Hebt u zin in lam, paling of een stukje kaas als dessert? Wees dan maar zeker dat chef Berends u het beste lokale aanbod voorschotelt. Probeer zeker zijn oesterbereidingen uit, een specialiteit. Een geweldig begin van de maaltijd! Wat volgt is een combinatie van klassieke vakkennis en eigentijdse frivoliteit. Deze chef brengt spanning op het bord, elke hap zorgt voor verschillende nuances. Wilt u voor de volledige De Nederlanden ervaring gaan? Boek dan zeker een van de schitterende kamers!'

De volledige lijst van Michelinrestaurants in Nederland vindt u op website van Horeca Magazine

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES