Pilot verduurzaming van monumenten - vergoeding 30 tot 50 % van uit te voeren duurzaamheidsmaatregelen

dinsdag 06 april 2021 08.41 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 06 april 2021 09.59 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht doet mee aan de 'Erfgoed Deal.' Het rijk stelt met deze Erfgoed Deal middelen beschikbaar aan initiatieven die bijdragen aan de transitieopgaven voor duurzaamheid en erfgoed: 'We gaan een project indienen waarbij we aan de slag gaan met het ontwikkelen van een aanpak om eigenaren te begeleiden bij het verduurzamen van hun monument,' aldus de gemeente Stichtse Vecht. (Archieffoto ter illustratie).

Op zoek naar 3 tot 5 monumenten voor pilot
Gemeente Stichtse Vecht: 'We zijn op zoek naar 3 tot 5 monumenten in Stichtse Vecht die verduurzaamd kunnen worden. Deze monumenten vormen een pilot. Heb je een woonhuismonument en wil je duurzaamheidsmaatregelen gaan treffen? Dan kan jouw monument misschien een pilot worden. Als eigenaar van het monument ben je bereid om mee te doen aan een leer- en ontwikkeltraject. Hiervoor deel je jouw ervaringen met ons en bied je de mogelijkheid voor bezichtiging van jouw monument aan mensen die van het traject willen leren.'

Door mee te doen aan de pilot kunnen eigenaren van monumenten 30 tot 50 procent van de uit te voeren duurzaamheidsmaatregelen vergoed krijgen. Daarnaast ontvang je deskundig advies en ondersteuning bij vergunningaanvragen, uitvoering en nazorg.

Aanmelden
Heb je interesse om pilotproject te worden? Neem dan uiterlijk 21 april contact op met Valesca van den Bergh van de gemeente Stichtse Vecht via het telefoonnummer 14 0346 of stuur een mail naar info@stichtsevecht.nl, onder vermelding van het onderwerp ‘pilot erfgoeddeal’. In april worden de aanmeldingen getoetst op geschiktheid: 'Uiteraard is alles onder voorbehoud van goedkeuring van het project bij de erfgoeddeal. De aanvraag bij de rijksoverheid wordt in september 2021 ingediend. Half oktober verwachten we de uitslag binnen te hebben,' aldus de gemeente Stichtse Vecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES