RTV Stichtse Vecht

Integrale controle woon- en werkadressen recreatiepark aan de Maarsseveense Plassen

Gemeente, Belastingdienst, UWV, Sociale Verzekeringsbank en politie hebben dinsdag 19 september een onaangekondigde, integrale controle uitgevoerd op alle 40 adressen op een recreatiepark aan de Maarsseveense plassen.

Doel integrale controle
Er is onderzocht of iedereen in het recreatiepark is ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie en of de inschrijving op papier overeenkomt met de praktijk. Dit omdat er vermoedens zijn van woonfraude, belasting- en premiefraude. Dit kunnen bewoners of bedrijven op het park zijn. Mogelijk worden er ook misstanden aangetroffen. Denk bijvoorbeeld aan illegale verhuur, hennepteelt, intimidatie, slechte brandveiligheid of bewoonbaarheid.  

Verloop integrale controle
De controle begon gisterenochtend om 06.00 uur. De controle is rustig verlopen en is in de loop van de middag afgerond. De officiële resultaten van de controleactie zijn nog niet bekend. Zij worden later naar buiten gebracht.

Zicht op bewoners en bedrijven
Burgemeester Witteman is blij met dit integrale onderzoek. Witteman: “De verschillende overheidspartners hebben voorafgaand en tijdens de controle hun informatie gedeeld, waardoor zij een vollediger beeld hebben gekregen van de feitelijke situatie  op het park.  De controle van vandaag geeft voor verschillende partijen reden tot nader onderzoek.”  

Burgemeester Witteman sluit niet uit dat dit soort integrale controles in de toekomst vaker wordt  gehouden. Hij complimenteert de betrokken partijen voor de professionele manier waarop de actie is uitgevoerd en voor de goede onderlinge samenwerking.