100 jaar Rotary; 100 jaar middenin de maatschappij

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan; de clubs gaan in estafettevorm met elkaar 5.000 km verbinden en brengen zo een symbolische ‘gouden schep’ naar Zuid Nederland. Daar zal een nieuw bos aangeplant worden. We kunnen niet zonder bossen. Ze zorgen voor zuurstof en regen, ze bieden een thuis aan bijzondere planten, dieren én mensen en ze spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Zonder bos is er geen leven. 

Dit weekend was de eer aan twee clubs uit Stichtse Vecht. RC Maarssen Breukelen fietste de gouden schep naar Maarssen, werden warm onthaalt met sterke koffie -fijn na de regen- door RC Maarssen. RC Maarssen fietste de schep vervolgens naar Haarzuilen, die de taak volbracht en het de schep op de eindbestemming Utrecht overhandigde.

Alle Rotaryclubs staan midden in de maatschappij. Zo zorgden RC Maarssen Breukelen samen met Broklede en Past-Rotarians voor een fundraising activiteit voor Turkije en Syrië; van de 900 Shelterboxen bijeengebracht door de 500 Rotaryclubs in Nederland, zijn er 4 afkomstig van RC Maarssen Breukelen. Op 24 februari, zorgden ze dat 1 jaar na de inval in Rusland, de carillons van Nyenrode en De Heilige Hart Kerk speelden voor vrede in Oekraïne, in geel en blauw uitgelicht. Een actie voor hoop en liefde. En op Koningsdag 27 april aanstaande, ondersteunen de leden de kinderboerderij Otterspoor bij de feestelijkheden, inclusief opbouw en afbouw. RC Maarssen Breukelen staat voor maatschappelijke betrokkenheid, fellowship en inspiratie.

Leuk? Interesse? We zien je graag donderdag 16 maart as om 19:30 uur tijdens de wij open clubavond. Tot ziens in Olifant, Straatweg Maarssen. Aanmelden kan op 06 12 74 10 24 (Monica).


Meer nieuws