Jongeren willen jongerenraad starten in Stichtse Vecht

De jeugd heeft de toekomst. Maar mag de jeugd ook over de toekomst meebeslissen? Annabel Rutten, Axel Rooden en Luca de Jong zijn na het volgen van een maatschappelijke stage bij de gemeente Stichtse Vecht op het idee gekomen om jongeren meer bij de besluiten van de gemeente te betrekken. Hiervoor willen ze in Stichtse Vecht een jongerenraad oprichten.

Enthousiasme
De uren die besteed moeten worden aan een maatschappelijke stage hebben ze al ruimschoots overschreden, maar Annabel en Axel blijven enthousiast over het idee. "We willen dat bij de besluiten voor en over jongeren ook jongeren betrokken worden", zo zeggen ze beiden. Om dat te bereiken denken we dat een jongerenraad kan helpen om de wensen en beleving van de jongeren over te brengen aan de politiek in Stichtse Vecht.

Petitie
Om een jongerenraad te starten is er wel een burgerinitiatief nodig. Iets wat de jongeren goed hebben voorbereid. "We hebben honderd handtekeningen nodig om dit initiatief voldoende steun van de jongeren te geven". In middels is er op petities24, een internet site geopend om elektronisch dit initiatief te kunnen ondersteunen.

Collegevorming
Sinds 29 maart is de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd. De collegevorming is op dit moment in volle gang. Het juiste moment om te spreken ook over de jongeren in de gemeente. In het laatste raadsprogramma kwamen zij er bekaaid vanaf met twee regels tekst in een heel programma. Laten we hopen dat er dit keer een hele pagina over jongeren opgenomen wordt. Aan de jongeren zal het niet liggen.

Wil jij ook de petitie ondertekenen, ga dan naar http://www.petities24.com/jongerenraad_stichtse_vecht.