RTV Stichtse Vecht

Examen senioren groep Tiga Serangkai

Op vrijdag 13 april, een week na de examens van de jeugdgroep, was het de beurt aan de leerlingen van de seniorengroep van Pencak Silat Tiga Serangkai.

Dit jaar waren er 16 kandidaten die een examen aflegden voor hun volgende graduatie. Er werd voor maar liefst 5 verschillende graduaties examen afgelegd. Zoals gebruikelijk waren er voor de eerste graduaties (geel en oranje) wat meer kandidaten, voor de graduaties groen, blauw en bruin was het aantal kandidaten per band kleiner. Aangezien het verwachte niveau voor deze banden ook hoger ligt duurt het voor de ene leerling wat langer om de volgende trede te behalen dan voor anderen.

Een voorbeeld dat het soms wel snel kan gaan werd gesteld door Astrid Hornman die, slechts 1 jaar nadat zij haar Blauwe band behaald had, op basis van haar inzet en vorderingen dit jaar al examen mocht doen voor de Bruine band. Binnen de Tiga Serangkai was dat een primeur.

Dat vrijdag de 13e echt geen ongeluksdag hoeft te zijn blijkt wel uit het feit dat alle leerlingen hun examen met goed gevolg hebben afgelegd.  De geslaagde kandidaten zijn; Gele band: Nimue Dimjati, Sjoerd Buijtenweg en Romy van der Mark. Oranje band: Thijmen van der Vliet, Amy Beekman, Jelte Stevens, Jelle Noorman, Lennart Schenk, Maike van der Horst, Kasper Rijnen en Christan Plevier. Groene band: Imco Boelsma. Blauwe band: Kyra Zuidmeer en Nicky Veenstra. Bruine band: Astrid Hornman en Anthony Jongeling

serangkai.nl