11 juni: Paddle marathon op de Vecht. Steun Jasper Rijpma!

Jasper Rijpma (38) heeft ongeneeslijke huidkanker en maakt anderen, door zijn marathon paddletocht  over de rivier de Vecht, bewust van het gevaar van veel zonlicht op je huid.Om zijn missie kracht bij te zetten onderneemt hij op zondag 11 juni a.s. een bijzondere tocht. Op een paddle board paddelt hij met zijn handen een marathon (42km) over de Vecht en overhandigt hij een cheque van ruim € 20.000 aan Stichting Melanoom. Steun Jasper! Dat kan via: https://www.dosupport.nl/stichting-melanoom/vecht-met-melanoom/

Jasper Rijpma, echtgenoot, vader, leraar en fervent surfer is 36 als hij de diagnose melanoom krijgt. Hij heeft tot dan toe nog nooit van het woord melanoom gehoord. Laat staan dat hij zich bewust is van het feit, dat hij door dagen achtereen in de volle zon op zijn surfboard te staan, het risico op huidkanker aanzienlijk vergrootte. Een jaar voordat Jasper zelf de diagnose uitgezaaide huidkanker kreeg, overleed een oudleerling van hem aan dezelfde ziekte. Dit maakte diepe indruk op hem. Toch duurde het even voordat hij zelf met een gek plekje in zijn nek, precies ter hoogte van waar zijn wetsuit ophoudt, naar de huisarts gaat. De huisarts verwijst hem door naar de dermatoloog. Het blijkt een melanoom, die is uitgezaaid. Momenteel leeft Jasper van scan naar scan en slikt hij levensverlengende ziekteremmers. De kans dat hij komt te overlijden aan uitgezaaid melanoom is zeer reëel.

Programma zondag 11 juni

15.30 - 16.00 uur Persmoment; Jasper overhandigt een cheque van ruim 20.000 euro aan Stichting Melanoom in aanwezigheid van de burgemeester Ap Reijnders van gemeente  Stichtse Vecht.

Locatie: Goudenstein, Diependaalsedijk19, 3601 GH Maarssen.

Vanaf ongeveer 16.00 uur Jasper vervolgt zijn tocht en het publiek kan het laatste stukmeelopen (8km) of mee paddelen tot het centrum van Utrecht.

Finish: bij de vlonders achter de Weerdsluis, waar de Vecht eindigtin de Oude Gracht.

Je kunt Jaspers voorbereidingen op de tocht volgen op www.instagram.com/jasper.rijpma/

Help Jasper's missie succesvol te worden en stort een bijdrage via deze site: https://www.dosupport.nl/stichting-melanoom/vecht-met-melanoom/