Badeendrace Maarssen 2018

3000 eenden twijfelend over hun koers op een wat frisse, maar ook zonnige Koningsdag. Om 14.30 uur gingen de eenden te water, vanuit de grote schep van een kraanwagen langs de Herengracht in het hart van Maarssen-dorp.

Het spektakel werd waargenomen door enkele honderden toeschouwers, die zagen dat de gele eenden met blauwe helmpjes na hun plons met mooie patronen in het water uit elkaar dreven.

Daarna sloeg de twijfel toe en ging het gezelschap tergend langzaam richting Breukelen, terwijl een kleiner deel de Evert Stokbrug opzocht. Het schoot niet op, zodat er ook schepnetten aan te pas moesten komen om er 15 prijswinnende eenden uit te vissen. Dat was een hilarisch spektakel.

Op de vrijmarkt ’s ochtends zijn tot vlak voor de start nog een krappe 2000 eenden verkocht, waarmee het totaal aantal verkochte eenden op ruim 5000 eenden is gekomen, fors hoger dan vorig jaar. Dit aantal is goed voor een opbrengst van meer dan €10.000.

De cheque werd feestelijk overhandigd aan Jeroen Sengers van het Broeckland College door Joep Blom, voorzitter van de organisatiecommissie. De opbrengst komt geheel ten goede aan het reanimatieonderwijs op scholen in Maarssen en omgeving.

De Hartstichting biedt middelbare scholen een uitgebreid lesprogramma aan. In de lessen leren jonge scholieren reanimeren en een AED bedienen. Het Niftarlake College en het Broeckland College hebben actief meegedaan en kunnen met behulp van de opbrengst dit reanimatieonderwijs op hun scholen gaan verzorgen.

Verder zullen enkele AED apparaten kunnen worden aangeschaft voor Hart reanimatie Stichtse Vecht om zodoende de AED dichtheid in onze gemeente te vergroten. De eerste 6 minuten zijn zeer belangrijk voor de overlevingskansen van een slachtoffer.

Op de winnende nummers zijn in totaal 27 prijzen uitgekeerd. Alle winnaars zijn hierover al geïnformeerd, enkele van hen konden hun prijs direct al in ontvangst nemen. Zie ook de website www.badeendrace.nl

Lions Club Maarssen dankt iedereen, waaronder ook de sponsors, voor hun deelname en medewerking aan deze vijfde, wederom succesvolle badeendrace.


Meer nieuws