Oranjebraderie zet Dorpskerk (Kerkweg 19) Maarssen in de steigers

De opbrengst Oranjebraderie Dorpskerk bedroeg dit jaar 10.147,-- euro (bruto). Dank aan de bezoekers en de vele plaatselijke ondernemers die het Rad van Fortuin met prijzen hebben gesponsord.

Er was dit jaar weer genoeg te doen bij de Oranjebraderie: het Rad van Fortuin met fantastische prijzen, een kinderboerderij, spijkerbroekhangen, schieten, spelletjes en korfbal.

Ook de consumpties ontbraken niet: oliebollen, pannenkoeken, patat, dropkraam en gezellig wat drinken in en rondom Het Trefpunt in het laantje achter de kerk. Het resultaat van de Oranjebraderie komt geheel ten goede aan het behoud van de Dorpskerk, waar de Protestantse wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk gebruik van maken.

De Dorpskerk is het oudste monument van Maarssen, gebouwd in 1519. Dit jaar wordt er groot onderhoud aan de kerk verricht. Zo wordt een kostbaar raam vervangen en wordt het voegwerk van de muur aan de kerkhofzijde hersteld. De huidige restauratie kost 130.000,-- euro, waarvan de helft wordt gesubsidieerd.

Het overige deel wordt bekostigd door wijkgemeenten Ichthus en Ontmoetingskerk, o.a. door de opbrengst van activiteiten van de Dorpskerk Campus, zoals de Oranjebraderie, Open Monumentendag, Kerstmarkt en Oliebollen drive-in.

Fijn dat bezoekers en de plaatselijke ondernemers hebben bijgedragen aan het behoud van het oudste monument van Maarssen. Zie voor meer foto’s en complete sponsorlijst Oranjebraderie 2018: www.dorpskerkmaarssen.nl.