Politiek buigt zich over visie lokale horeca

In de gemeenteraad van aanstaande dinsdag (29 mei 2018) buigt de politiek zich over de horecabeleidsvisie van de gemeente Stichtse Vecht. Drijvende terrassen en horecagelegenheden die langer open blijven in het centrum van Maarssen zijn van die nieuwe ideeën die het college van B&W wil invoeren. Het college wil voorzichtig te werk gaan en wil door middel van een pilot ervaringen evalueren.

In de onlangs gehouden commissie bleek dat er politiek al enige verdeeldheid is over de plannen. Verdeeldheid is er ook tussen horeca en inwoners. In een item van RTV Utrecht geeft een horecaondernemer aan dat in de huidige situatie omzet wordt gemist door de huidige scherpe regels. Inwoners vrezen juist toename van geluidsoverlast bij uitbreiding van de plannen. Voor wethouder Klomps (VVD) reden om voorzichtig te werk te gaan met de pilot aldus een item op RTV Utrecht: ''Alle ervaringen, de positieve en de negatieve, worden meegenomen in de evaluatie. Als er dingen echt niet goed zijn, lossen we ze op.''

De raadsvergadering van aanstaande dinsdag (29 mei 2018) is live vanaf 19.00 uur te volgen op het televisiekanaal van RTV Stichtse Vecht (Ziggo kanaal 44 - Caiway kanaal 12) en YouTube livestream (RTV Stichtse Vecht live).


Meer nieuws