Koninklijke onderscheiding voor Adrie de Lange uit Kockengen

Zaterdagavond 2 juni kwam burgemeester Witteman naar het Koetstockfestival in Kockengen. Hij had voor Adrie de Lange een Koninklijke onderscheiding meegebracht.

De heer De Lange ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de Kockenese gemeenschap en vooral als initiator en voorzitter van Stichting Koetstock én als bestuurslid van de Stichting Zwem- en recreatiepark ‘De Koet’ (beiden vanaf 1996). De opbrengsten van ‘Koetstock’ komen vooral ten goede aan ‘De Koet’.

“Adrie de Lange is spreekwoordelijk het gezicht van Koetstock en de verbindende factor. Als er in het Kockengen wordt gesproken over Koetstock, dan wordt Adrie de Lange in één adem genoemd. Adrie de Lange is Koetstock”, aldus burgemeester Witteman in zijn toespraak.

Daarnaast is De Lange sinds 1987 bestuurslid van winkeliersvereniging Kockengen, waar hij diverse evenementen aanstuurt zoals de jaarmarkt, kerstmarkt en de Sinterklaasintocht.

Eveneens is hij sinds 1988 de organisator van de Kockenese jaarmarkt.

Vanaf 2006 is Adrie de Lange voorzitter van ondernemersvereniging Kockengen en sinds 2011 ook  bestuurslid van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht.

Foto's met dank aan Edel van Sloten (gemeente Stichtse Vecht)