Jaarmarkt Breukelen: weer een groot succes

16 Juni - 2018 Dit jaar organiseerde de winkeliersvereniging met Star Promotions weer de grote jaarmarkt in Breukelen, waarbij het hele dorp autovrij is en alle marktkramen uitgestald staan van de kleine straatjes tot aan de gehele Brink.

Over de witte brug door de Kerkstraat hoor je de muziek en de gezelligheid al. De standaard marktkramen die de bewoners kennen van de vrijdagmarkt staan er uiteraard ook, maar de markt is uitgebreid over het gehele dorp tot aan restaurant SameSame met verschillende marktkramen en kinderattracties. Voor de kinderen is er een treintje, een bungee-jump en een visvijvertje om mee te spelen. De producten van de marktkramen lopen erg uitéén. Er zijn kraampjes met duurdere exclusieve artikelen, maar ook tweedehands kleren en dozen die van zolder kunnen komen. Voor ieder wat wils.

Ouderwetse gezelligheid
Achter de Brink bij de kerk wordt er gesnuffeld tussen oude dozen van de zolder. Oude poppen, kleren, schoenen en meubels zijn uitgestald tussen de kerk en het plein achter de kerk. Er wordt onderhandeld tussen de verkoper en geïnteresseerde over een televisie-decoder, of een oud meubel die volgens de geïnteresseerde zijn waarde verloren heeft door beschadiging. Het is een ouderwets, maar gezellige sfeer.

Aan de borrel
Om 3 uur is het plein van de Brink gevuld met bewoners die al toe zijn aan een borrel. Het entertainment staat in de opengevouwde truck het publiek sfeer in te blazen. En dat werkt goed. Bekende Nederlandse nummers zoals Brabant van Guus Meeuwis worden na paar borrels uit volle borst meegezongen, en ook de marktlieden genieten mee van de achtergrondgeluiden. Rond 6 loopt het plein langzaam leeg, en het hek op de brug in de kerkstraat wat de auto's tegenhoudt wordt weggehaald. De trouwe borrelaars genieten nog steeds mee van de muziek van het entertainment, en plakken er nog een diner op de Brink aan vast.