(Groot)ouders krijgen deze zomer korting op bezoek Kasteel Loenersloot

Utrechts Landschap hanteert deze zomer een speciaal tarief voor ouders en grootouders die in de zomervakantie met de kinderen Kasteel Loenersloot bezoeken. Voor € 15,- kunnen zij met maximaal vier personen mee met een rondleiding. Jong en oud krijgen een kijkje in 750 jaar geschiedenis; van het leven van roofridder Splinter tot aan het leven van barones Madzy die er tot 1997 woonde. Kasteel Loenersloot ligt verscholen in het groen, vlak langs de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Het nog relatief onbekende kasteel heeft veel te bieden: de prachtig ingerichte kamers ademen de sfeer van de 18e eeuw met barok behang en rococo sierplafonds. In sommige ruimtes lijkt het zelfs of de barones nog ieder moment thuis kan komen. Aan de oprijlaan, gracht en de eeuwenoude toren is te zien dat het om een van oorsprong middeleeuws kasteel gaat. (Fotograaf Trudelies de Graaf)

De toren beklimmen
Vrijwilligers van Utrechts Landschap geven iedere vrijdag en iedere zaterdag rondleidingen aan groepen van maximaal 20 personen. Zo is er alle ruimte om rond te kijken, de toren te beklimmen en vragen te stellen. Aanmelden voor een rondleiding kan via www.kasteelloenersloot.nl. Het kasteelbezoek kost € 8,50 voor volwassenen, € 5,- voor Beschermers (donateurs) van Utrechts Landschap) en € 4,- voor kinderen. Ouders en grootouders kunnen in de maanden juli en augustus voor € 15,- samen met hun kinderen het kasteel bezoeken. Dit speciale tarief geldt voor maximaal 4 personen, waaronder minimaal één kind.

Wandeling in het park
Naast het kasteel ligt een prachtig kasteelpark dat gratis toegankelijk is. Het is rond 1797 aangelegd door landschapsarchitect Gijsbert van Laar. De waterpartijen en wandelpaden zijn sterk kronkelend waardoor op het relatief kleine oppervlak veel afwisseling te vinden is. Een wandeling door het park is een mooie aanvulling op het kasteelbezoek!

Praktisch
Kasteel Loenersloot staat aan de Rijksstraatweg 211 in het dorp Loenersloot. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Rijksstraatweg 153, 1396 JK Baambrugge. Deze is aangegeven met groene parkeerborden. Vanaf de parkeerplaats is het circa 10 minuten lopen naar het kasteel. Kijk voor meer informatie op www.kasteelloenersloot.nl.


Meer nieuws