Junior Dierenartsworkshops bij Dierenartsenpraktijk Breukelen groot succes

Afgelopen zaterdag 20 oktober, was er veel bedrijvigheid bij Dierenartsenpraktijk Breukelen. De jaarlijkse Junior Dierenarts Workshops werden weer gehouden en gedurende de dag kwamen zo’n 40 jonge, leergierige dierenliefhebbers van 8-9 jaar, een kijkje in de keuken nemen van de dierenarts van Breukelen en omstreken.

Ze werden welkom geheten door de dierenartsen Camille en Claudia en na een voorstelrondje van alle dierenartsassistentes en hondje Bliss, kon de workshop van start gaan. Eerst kregen de kinderen natuurlijk een echte dierenarts outfit aan, met schort, mondkapje en haarnetje, want je weet maar nooit wat je tegenkomt in de operatiekamer!

De dierenartsen in spé mochten zelf in kleine groepjes in alle verschillende ruimtes van de praktijk, diverse leerzame, leuke diergeneeskundige opdrachten uitvoeren. En als het even wat lastiger was, kregen ze uiteraard hulp van de dierenartsen en dierenartsassistentes. Want het hechten van de buik van een beer met een echte hechtnaald en draad, dat is nog niet zo eenvoudig. Al zaten er zeker een aantal natuurtalenten bij!

In de operatiekamer, waar dierenartsassistente Barry op een grappige manier tekst en uitleg gaf over het opereren van dieren, konden de kinderen met hun hand voelen hoe de binnenkant van een buik van een dier aanvoelt en soms ontdekten ze voorwerpen die helemaal niet in een dierenbuik thuishoren…. Tsja dat gebeurt wel vaker dat er dieren bij de dierenarts komen die voorwerpen hebben opgegeten die niet geschikt voor hun buik zijn...

De meegebrachte eigen knuffels van de kinderen werden helemaal onderzocht en kregen verbandjes om poten, staart en oortjes heen. Bij hond Bliss mochten de kinderen naar zijn hartje luisteren met een echte stethoscoop en vertelde dierenartsassistente Froukje waarom het handig is om je hond of kat te laten chippen, hoe je kunt checken of een dier een chip heeft en wat voor informatie er op een chip staat?

Er was ook een ruimte met allerlei vreemde beestjes en voorwerpen in potjes die de kinderen zelf en onder de microscoop konden bestuderen. En wat was er te zien op de röntgenfoto? Dierenartsassistente Miranda gaf na de uitleg over de verschillende voorwerpen en parasieten in de potjes, een rondleiding door de dierenverblijven waar de dieren na een operatie bijkomen en goed verzorgd worden totdat ze weer naar huis mogen.

Het was een leerzame dag met veel blije en tevreden kindergezichten! Na een glaasje limonade en een heerlijke dierencupcake, ontvingen alle junior dierenartsen hun welverdiende diploma! De vlag moest thuis zeker uit, maar wel mét tas eraan, aldus een van de enthousiaste deelnemers!

Aansluitend volgde de diploma uitreiking en werden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. De eerste prijs was voor Esmée Blauw en de tweede prijs voor Pakiza Habibi.

Dierenartsenpraktijk Breukelen kijkt terug op een geslaagde, gezellige dag met alle junior dierenartsen en feliciteert Esmée en Pakiza met hun gewonnen prijzen!

Foto’s van de Junior Dierenarts Workshopdag zijn te vinden op de Facebook-pagina van Dierenarts Breukelen.