Koninklijke onderscheiding voor inkoophoogleraar Arjan van Weele uit Maarssen

Maarssen heeft er een Officier in de Orde van Oranje-Nassau bij. In verband met zijn pensionering nam prof. dr. Arjan van Weele op vrijdag 30 november afscheid als hoogleraar Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven. Burgemeester Yvonne van Mastrigt speldde hem daar de Koninklijke onderscheiding op.

Burgemeester Van Mastrigt reisde speciaal naar Eindhoven om bij dit afscheid aanwezig te zijn en de heer Van Weele de bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen op te spelden.

De gedecoreerde kreeg deze onderscheiding vanwege zijn buitengewoon bijzondere verdiensten op het gebied van inkoop, wetenschappelijk inkooponderzoek en als inkoophoogleraar. Arjan van Weele was de eerste inkoophoogleraar van ons land en heeft het vak nationaal en internationaal op de kaart gezet. Duizenden studenten volgden in de loop der jaren zijn colleges en hij heeft talloze promovendi begeleid.

Van Weele heeft prestigieuze awards gewonnen, zoals ‘Best Professor of the Year’, ‘Lifetime Achievement Award’ en de ‘Hans Ovelgönne prijs’. In de afgelopen 30 jaar verschenen meer dan 200 artikelen en 20 boeken van zijn hand. Hij stimuleerde onderzoek, organiseerde veel wetenschappelijke congressen en seminars en was actief in de redactie van wetenschappelijke tijdschriften.

Met zijn pensionering komt er een eind aan een glansrijke academische loopbaan. Als lid van de Historische Kring Maarssen gaat Arjan van Weele zich nu bezig houden met de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om gerekend te mogen worden tot het werelderfgoed.  

Foto's: Edel van Slooten