Regionieuws: MBO Utrecht haalt 27.000 euro op voor beroepsonderwijs in Malawi

Afgelopen weekend liepen en fietsten 24 medewerkers van MBO Utrecht de Mont Ventoux in Frankrijk op en lieten zich daarbij sponsoren door betrokken bedrijven en personen. Al met al haalden ze het prachtige bedrag van 27.000 euro binnen. Van dit geld wordt in Malawi een nieuw lokaal gebouwd waar technisch beroepsonderwijs gegeven kan worden. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie).

Ruud Rouvoet, docent Techniek bij MBO Utrecht, fietste vrijdag ook omhoog. “Het feest is bij mij begonnen. Afgelopen jaar ben ik in Malawi geweest en heb ik gezien dat er veel geld nodig is om het beroepsonderwijs te verbeteren en uit te breiden. Daarom heb ik mijn collega’s gemotiveerd om samen deze actie op touw te zetten. Ons doel was 17.775 euro bij elkaar te fietsen en lopen, dat hebben we meer dan behaald met een totaal van 27.000 euro.”

Een nieuwe opleidingslocatie in Malawi
Met het geld dat het team heeft opgehaald kan er een opleidingslocatie bekostigd worden waarvan de opleidingen en examens worden geaccrediteerd door de overheid. De investering omvat onder meer een theorie- en practicumlokaal, een werkplaats, een bibliotheek en de certificering van onderwijzend personeel. De eerste groep studenten zal in oktober/november starten met de opleiding.

MBO Utrecht
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor hoogwaardig middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. MBO Utrecht besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van studenten tot zelfbewuste professionals. Dat gebeurt vanuit onze levensbeschouwelijke identiteit: met respect voor elkaars meningen en ideeën. De tocht naar de Mont Ventoux en het ondersteunen van onderwijs in Malawi past is een voorbeeld van onze uitgangspunten.