Plantenasiel Maarssen opent plantenzolder in het MEC

Sinds begin dit jaar is Maarssen een plantenasiel rijker. Ongewenste en verwaarloosde planten werden aanvankelijk door initiatiefneemster Margot Aler in haar eigen huis en tuin opgevangen, verzorgd om vervolgens een nieuw thuis voor ze te zoeken. Vanwege de ‘stortregen’ aan weesplanten, opende plantenasiel Plant voor Plant vandaag haar eerste doneer- én adoptielocatie in het MEC Maarssen te Maarssenbroek.

Margot: “Toen ik Plant voor Plant startte, had ik niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden. Het asiel heeft inmiddel zo’n 200 planten gedoneerd gekregen. Mijn huis barstte door al dat groen op een bepaald moment uit haar voegen. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat het MEC (Milieu Educatief Centrum) mij afgelopen zomer een prachtige ruimte mét vrijwilliger en plantenexpert Henri heeft aangereikt om de weesjes op te vangen en te verzorgen.”

Inwoners uit Maarssen en omstreken bleven ook tijdens de zomervakantie planten brengen. De ‘plantenzolder’ in het MEC stond inmiddels ook vol. “Het lukt mij qua tijd niet meer om alle planten via social media te laten adopteren. Tijd, dus voor een volgende stap!”, aldus Margot.

Het plantenasiel in het MEC te Reigerskamp is voortaan elke woensdag van 10.00-15.30 uur geopend. Groenminnenden kunnen zonder afspraak een plant komen doneren of spontaan een weesplant komen uitzoeken die bij hem of haar past. De asielplanten zijn niet gratis. Adoptieouders bepalen zelf naar eigen inzicht en portemonneegrootte wat ze willen doneren. Opbrengsten komen volledig ten goede aan de planten zelf en aan het goede doel Trees for All die wereldwijd bomen aanplant om zo CO2-uitstoot terug te dringen. “Door alle gulle donaties kunnen er nu al 65 jonge bomen worden aangeplant. Op deze manier hoop ik een beetje bij te dragen aan onnodige verspilling én aan een groenere wereld. Stap voor stap... Plant voor Plant.”, aldus Margot Aler, initiatiefneemster van plantenasiel Maarssen.