RTV Stichtse Vecht

Politiek in vergadering over begroting 2020

De commissie Bestuur & Financiën komt dinsdag bij elkaar om te vergaderen over de programmabegroting 2020 en de meerjarenbegroting 2020-2023. In het Programmabegroting 2020 is het collegewerkprogramma, de Kadernota 2020 en de effecten van de meicirculaire verwerkt. Ongewijzigd beleid leidt tot een negatief begrotingssaldo van € 589.063,-. Het college besloot al eerder dat verdere bezuinigingen binnen het sociaal domein niet wenselijk zijn. De ambities op het gebied van duurzaamheid worden getemporiseerd.

College
In het voorjaar van 2019 heeft de gemeenteraad in de kadernota al voor ruim 3 miljoen euro aan ombuigingen moeten doen. De huidige financiële situatie laat een nog groter tekort zien. Het tekort komt hoofdzakelijk door de blijvende stijging van zorgkosten in het sociaal domein en tegelijkertijd de steeds dalende bijdragen vanuit het Rijk. Nieuwe bezuinigingen zijn noodzakelijk.

Commissievergadering
De commissievergadering van dinsdag 29 oktober zal verdeeld worden in vier blokken: algemeen deel, programma bestuur & veiligheid, fysiek en sociaal & samenleving. De vergadering is te bezoeken (locatie Boom en Bosch vanaf 19.30). De vergadering (in audio) is ook te volgen via de live-stream van de gemeente. De verwachting is dat de vergadering woensdag 30 oktober vervolgt zal worden.