RTV Stichtse Vecht

Bode in Corona tijd

Oog voor elkaar, met in Corona tijd de nadruk op bewoners van Stichtste Vecht die de samenleving en de anderhalvemeter economie draaiend houden. Ik zie in deze tijd zo veel mensen die iets voor een ander willen betekenen, dat doet me goed en daarom vind ik het leuk om mijn waardering voor deze mensen te delen. Aardig zijn, niet omdat het moet maar omdat het kan. Ook in coronatijd worden er kinderen geboren, verlopen rijbewijzen, is er hulp voor ondernemers en burgers, worden er vergunningen verleend, bestuurd, lintjes uitgereikt en nog heel veel meer. Met andere woorden, de gemeente laat de noodzakelijke dienstverlening zoveel mogelijk doorgaan. De meeste ambtenaren werken vanuit huis en ons, de inwoners, wordt gevraagd om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

 

De stille krachten op het gemeentekantoor zijn de bodes. Rene, Ann, Julian, Bastiaan, Leo en Rene zorgen niet alleen intern dat alles op rolletjes loopt, maar ook voor ons, de inwoners, zijn ze belangrijk. Zij regelen onder andere de beveiliging en de bedrijfshulpverlening op het gemeentekantoor, zorgen dat bezoekers er anderhalve meter afstand houden en hijsen straks op 4 en 5 mei de vlag. Grote kans ook dat je ze wel eens in de straat hebt gezien, want zij drukken en bezorgen de wijkberichten. Daarnaast assisteren zij bij de huwelijken. Want ook dat gaat door, al zijn het er nu minder dan gebruikelijk.

Veel huwelijken zijn afgezegd of uitgesteld omdat je vanwege de anderhalve meter afstand maar een beperkt aantal gasten kunt uitnodigen, of omdat de horeca is gesloten. Toch stonden er dinsdag drie op de planning in het prachtige Goudestein. Met maximaal 10 personen. De bodes lieten me er een kijkje nemen. Het voelde vreemd zo’n lege zaal, maar het kersverse echtpaar zag er niettemin heel gelukkig uit. En gelukkig mag ik van bruidspaar Jurrian en Jessica een foto delen.

Dank jullie wel, lieve bodes, voor jullie enthousiaste inzet om het gemeentehuis draaiend te houden en natuurlijk voor de koffie!

Als jullie iemand kennen die het ook verdiend om eens in het zonnetje gezet te worden, laat het me weten!

 

Instagram paula.zimmerman

Facebook paula zimmerman