Schilder in Corona tijd

Oog voor elkaar, met in Corona tijd de nadruk op bewoners van Stichtste Vecht die de samenleving en de anderhalvemeter economie draaiend houden. Ik zie in deze tijd zo veel mensen die iets voor een ander willen betekenen, dat doet me goed en daarom vind ik het leuk om mijn waardering voor deze mensen te delen. Aardig zijn, niet omdat het moet maar omdat het kan. Geboren en getogen in Amsterdam, maar nu al weer ruim 20 jaar in Nieuwer ter Aa. Ik heb het over schilder Ronald Licht, nou ja zeg maar Ron. Als er iemand is die het vak beheerst, dan is hij het en dat is niet zo verwonderlijk met 45 jaar ervaring.

Hij is nog steeds enthousiast over zijn beroep. Weet je wat zo leuk is aan dit werk? Dat je bij allerlei verschillende mensen over de vloer komt, alle lagen van de bevolking en ik kan met iedereen goed opschieten. Ja waarom ook niet? Ron heeft lang geleden mijn huis ook geschilderd en ik keek altijd met bewondering naar de strakke lijnen die hij trok, zo uit de losse hand. En samen even koffie drinken, supergezellig. Leuke prater.

Als je Ron belt is de kans groot dat je zijn vrouw, Heleen Jonckheer, aan de telefoon krijgt. Zij verzorgt alle administratieve zaken en vertelt dat het in het begin van de coronatijd wel schrikken was. Er werden meteen een paar klussen afgezegd. Gelukkig ging het na de eerste schrik weer beter en is Ron lekker aan het werk. Natuurlijk met extra voorzorgsmaatregelen en voldoende afstand. Zeker voor buitenwerk is dat prima te doen, maar het voelt toch nog steeds vreemd om niet even handen te schudden met nieuwe klanten. Lichtschilderwerk.nl. Dank dat jullie, en alle andere schilders, gewoon doorwerken!

Als jullie iemand kennen die het ook verdiend om eens in het zonnetje gezet te worden, laat het me weten!

 

Instagram paula.zimmerman

Facebook paula zimmerman