RTV Stichtse Vecht

Fysiotherapeut in Corona tijd

Oog voor elkaar, met in Corona tijd de nadruk op bewoners van Stichtste Vecht die de samenleving en de anderhalvemeter economie draaiend houden. Ik zie in deze tijd zo veel mensen die iets voor een ander willen betekenen, dat doet me goed en daarom vind ik het leuk om mijn waardering voor deze mensen te delen. Aardig zijn, niet omdat het moet maar omdat het kan. Natuurlijk mogen de fysiotherapeuten niet ontbreken in de serie mensen die de samenleving draaiend houdt. Alhoewel ze graag veel meer willen doen, helpen ze ons zo goed en zo kwaad als het gaat met videobellen, apps en advies op afstand.

De praktijk op de Angstel is niet gesloten,  de collega’s wisselen het thuiswerken af met diensten op de praktijk. Josca regelt zoals altijd alle afspraken en bewaakt het fort, vandaag. Donderdagochtend is bijzonder in coronatijd. De fysio’s van Vechtstreek organiseren voor de bewoners van de Angstel en het Heycop in Breukelen een half uurtje fitness. Eerst binnen in het atrium en daarna buiten. Iedereen in zijn eigen tuintje of op zijn eigen balkon, onder leiding van Ingrid, Trudi, Ronald, Susanne en Maartje. Er wordt enthousiast meegedaan, zelfs als er ineens een pittige regenbui losbarst.

En donderdagmiddag, 30 April, kwam er ineens goed bericht. De fysiotherapeuten mogen langzaam weer gaan opschalen. Helaas betekent dat niet dat het business as usual is. Bij klachten wordt er gekeken of behandeling op afstand mogelijk is. Moet u toch in de praktijk behandeld worden, dan gelden alle hygiëne maatregelen en natuurlijk voldoende afstand.

Dank aan onze fysiotherapeuten en de praktijkondersteuners die ons allemaal gezond en in beweging helpen houden!

Als jullie iemand kennen die het ook verdiend om eens in het zonnetje gezet te worden, laat het me weten!

Instagram paula.zimmerman

Facebook paula zimmerman