de Danne in Corona tijd

Oog voor elkaar, met in Corona tijd de nadruk op bewoners van Stichtste Vecht die de samenleving en de anderhalvemeter economie draaiend houden. Ik zie in deze tijd zo veel mensen die iets voor een ander willen betekenen, dat doet me goed en daarom vind ik het leuk om mijn waardering voor deze mensen te delen. Aardig zijn, niet omdat het moet maar omdat het kan. Voor mijn serie Mensen die de samenleving draaiend houden, was ik op bezoek bij Mike Lodder van…ja van de Danne natuurlijk, maar ook van de Dierenambulance, de Winkeliersvereniging, het Parochiehuis, de voetbalvereniging Nita, de Oranjevereniging, en last but not least, van de uitgedeelde bloemen en de Bingo in Breukelen. Als er wat georganiseerd moet worden, dan is Mike erbij.

De horeca is Mike met de paplepel ingegoten, zijn vader had verschillende zaken. Toen Mike 11 jaar was verhuisde het gezin naar Spanje, maar na een jaar of 10 kwamen ze weer terug naar Breukelen. En nu is Mike al weer 20 jaar de eigenaar van de Danne, en eigenlijk altijd met groot plezier. Het moet toch een beetje in je bloed zitten die horeca mentaliteit, zegt hij. Kan je niet leren. Mike geniet ervan, maar geeft eerlijk toe dat deze coronatijd hem een hoop stress oplevert. Ik ben het goed zat, zegt ie. Gelukkig dat ik op dag 1 begonnen ben met maaltijden bezorgen, anders was ik helemaal gek geworden.

Het is voor iedereen schipperen, de koks op anderhalve meter, een bezorglijn opzetten. Met Moederdag had ik een lunch voor 40 personen en s avonds ruim 180 diners te bezorgen. Dat is een helse klus om met alle logistieke beperkingen rond te krijgen. Maar ik klaag niet, ik heb tenminste nog omzet. Maar leuker is het er allemaal niet op geworden.

1 juni wordt spannend, hoe gaat het lopen met 30 gasten op anderhalve meter, nou ja 30…min 6 man personeel. Er moet heel veel geregeld en geïnvesteerd worden om te voldoen aan de protocollen. Ben benieuwd. Ik mag ook niet klagen, mijn familie is gezond, we kunnen tenminste nog iets. Word je nog ergens blij van in deze tijd? Mike denkt even na, maar het enige waar hij echt blij van wordt is de gedachte dat ie weer open mag.

Met jou hoop dat alle horeca ondernemers het redden en het volhouden. Want dat het zwaar is, dat moge duidelijk zijn.

Oh ja, zaterdag 16 mei is er weer een bingo! 

Als jullie iemand kennen die het ook verdiend om eens in het zonnetje gezet te worden, laat het me weten!

 Instagram paula.zimmerman

Facebook paula zimmerman