Politiek wil oplossingen voor Breukelse markt én horeca

Mieke Hoek van het Vechtse Verbond en drie liberale raadsleden (Onno Tijdgat Lokaal Liberaal - Jos van Nieuwenhoven VVD en Arjan Wisseborn VVD) hebben vragen aan het college van B&W gesteld naar aanleiding van de huidige situatie rondom de vrijdagmarkt in combinatie met de horeca in Breukelen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Door de coronacrisis heeft de gemeente Stichtse Vecht maatregelen getroffen. Vanwege de RIVM maatregelen is er meer ruimte nodig en wordt naast de Kerkbrink een deel van de Hazeslinger gebruikt. Doordat de horeca weer open is en ook behoefte heeft aan meer ruimte botsen partijen met elkaar. 

'Uit de media hebben Lokaal Liberaal, VVD en het Vechtse Verbond begrepen dat er door de toepassing van de Corona maatregelen op de vrijdagmarkt in Breukelen er onvrede is bij zowel de horeca op de Kerkbrink en de ondernemers op de markt. Na gesprekken met de diverse belanghebbenden kan in ieder geval geconstateerd worden dat de communicatie niet vlekkeloos is verlopen en niet geleid heeft tot een oplossing die voor alle betrokkenen meer aanvaardbaar is', aldus de vier raadsleden. 

De raadsleden hebben vragen aan het college van B&W gestuurd met als doel om tot een oplossing te komen voor de vrijdagmarkt én horeca.